Gör din egen nubbe – här är fem snabba
Krydda din egen nubbe, det enklare än vad du tror! Perfekt för variationen eller om gästerna har olika smakpreferenser.
En nubbe till sillen är både populärt, uppskattat och i många fall en riktig smakförhöjare. Att göra sin egen nubbe är enkelt och kanske har du lite extra tid den här julen, till pyssel. Här kommer fem snabba nubbar, recept du kan briljera med!
Krydda egen nubbe till julsillen
Köp en flaska okryddat brännvin (70 cl). Dela upp i fem mindre flaskor. Smaksätt respektive flaska med:
- Ingefära; 50 g skalad färsk ingefära
Pepparrot; 25 g skalad färsk pepparrot
Lingon; 100 g fryst lingon
Krondill; 15 gr dillfrö och 15 g färsk dill (alt två stora krondillskronor)
Rosmarin; Två rosmarinkvistar
Låt stå några dagar. Servera riktigt kalla!
Du hittar fler recept till julen i vår receptbank.