Råbakad vit sparris med basilika och Västerbottensost
Denna enkla förrätt brukar jag passa på att laga när jag ändå har grillen på, då blir den som bäst. Men det går nästan lika bra i ugn, ha då riktigt hög temperatur i ugnen. Servera gärna lite bröd till, det är gott att doppa i skyn som bildas. Om du vill lyxa till det lite extra så toppa rätten men t.ex. lite räkor, löjrom, lufttorkad skinka eller hummerkött.
Ingredienser
- 12 färska vita sparrisar
1 kruka färsk basilika
1 vitlök, gärna färsk
50 g smör
100 g Västerbottensost®
Salt, efter smak
Vitpeppar från kvarn, efter smak
aluminiumfolie, bakplåtspapper
Gör så här
- Skölj och skala den vita sparrisen.
- Hacka basilikan.
- Skala vitlöken.
- Riv osten.
- Lägg ut varsitt ark aluminiumfolie placera en liten ruta bakplåtspapper mitt på.
- Fördela allt i följande ordning: sparrisen (salta och peppra), vitlök, basilika, smör och sist osten.
- Vik ihop aluminiumfolien till varsitt platt paket, placera på den varma grillen och låt ligga i 10-15 min.
Uppläggning
- Serveras med fördel direkt ur aluminiumfolien.