Hemgjord jordgubbssylt – snabbt och enkelt recept
Vill du enkelt göra hemgjord jordgubbssylt, köp ett halvt kilo frysta eller färska jordgubbar. Kanske passa på sommartid, när kan du köpa gubbar längs vägen till riktigt bra pris. Eller ta med familjen ut på självplock! Frys sedan in det du inte hinner äta upp eller göra sylt av, så har du hela vintern. Så bra att kunna göra egen sylt tycker jag. I en hemgjord jordgubbssylt slipper du konserveringsmedel och du kan själv styra lite över sötman. Här är mitt snabba recept.
Ingredienser till hemgjord jordgubbssylt
- 500 g jordgubbar
2 dl strösocker eller syltsocker
Gör så här
- Lägg i en kastrull tillsammans med sockret och koka i 10-15 minuter med syltsocker, 20-25 minuter med vanligt socker.
- Mosa jordgubbarna vartefter med en gaffel.
Servera din hemgjorda jordgubbssylt till exempel till nygräddade våfflor eller pannkakor. I syltsockret ingår pektin vilket gör att sylten får en mer geléaktig konsistens. Det går lika bra med vanligt socker, det blir en lite rinnigare jordgubbssylt och den behöver koka lite längre men den blir lika god!
Fler syltrecept hittar du här i bloggen.