Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/stage-inspot-mk/www/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Undefined index: ta_comment_wait_approval in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/config.php on line 275

Notice: Undefined index: dc in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/config.php on line 322
Kantarelltider! : StageInspot
Notice: Undefined index: token in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/jwt.php on line 25

Notice: Undefined index: cart-token in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/jwt.php on line 25

Notice: Undefined index: dc in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/header.php on line 152
2016-08-19 Food Court / Receptbanken

Kantarelltider!

Om du har svampögon så kan du fortfarande hitta skogens guld i naturens förråd!
Kantarellen (Cantharellus cibarius) är med sin karakteristiska färg och form lätt att artbestämma och har därför blivit den populäraste matsvampen för hobbyplockare. Man brukar säga att säsongen är mellan juli och oktober om frosten inte hinner stjäla dem innan dess! I veckans Stockholmslåda servers till exempel en kantarellrisotto. Ett annat bra tips på hur du kan använda dina kantareller är att du pimpar pajen till kräftskivan.

Västerbottensostpaj med kantareller

Ingredienser

Pajdeg

    3 dl vetemjöl
    125 g smör, rumstempererat
    0,5 msk vatten

Fyllning

    3 st ägg
    0,5 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    250 g färska kantareller
    ½ dl sauterad gul- eller purjolök
    2,5 dl crème fraiche
    125 g Västerbottensost

Gör så här

Pajdeg

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Häll mjölet, smöret och vattnet i en bunke, rör till en jämn deg med degkrokarna på din elvisp.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ställ in i kylen i ca 30 minuter.
  4. Ta en gaffel och nagga i botten. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning

  1. Rensa och stek svampen i smör, låt löken steka med sista minuterna, krydda med salt och peppar.
  2. Rör ihop ägg och crème fraiche.
  3. Riv osten och blanda ner den stekta svampen och löken i äggsmeten.
  4. Smaka upp fyllningen med salt, peppar och brödkummin.
  5. Häll pajfyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 25-30 minuter, tills den har en gyllene färg.

Lycka till!

Fler inlägg i Receptbanken

[ajax_load_more post_type="post" posts_per_page="6" category="receptbanken" css_classes="row" post__not_in="3571" scroll="false" transition_container="false" button_label="Visa fler inlägg" button_loading_label="Hämtar inlägg"]

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!


Notice: Undefined index: campaign-code in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/footer.php on line 37

Notice: Undefined index: category in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/footer.php on line 38

Notice: Undefined index: accept-cookies in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/footer.php on line 39