Tarte flambé med kycklingbacon
Har du testat kycklingbacon? Om inte kanske det kan vara något till helgen, testa att göra en härligt Tarte flambé. Riktigt snabb snabbmat om du kör med färdig pizzadeg. Givetvis kan du toppa med lite vad du vill.
Inköpslista
4 portioner | 10–15 min (utan ugnstid)
200 g Kronfågel kycklingbacon
Pizzadeg, valfri
300 g Philadelphiaost eller annan färskost
2 gula lökar, skivade
150 g riven ost
Salt och svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk timjan, hackad
1 msk rosmarin, hackad
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°.
- Kavla ut pizzadegen tunt på en smord plåt och stryk ett lager med Philadelphiaost ända ut i kanterna.
- Fördela den skivade löken jämt över pizzadegen, salta, peppra och ringla över olivoljan.
- Strimla kycklingbacon och fördela över botten, strö osten över.
- Grädda pizzan i ugn i ca 15 minuter.
- Hacka timjan och rosmarin fint och strö över när pizzan kommer ur ugnen.
Prova också “carbonara” med kycklingbacon. Ännu fler recept hittar du hos Kronfågel. #tafågelvägen. Här i vår blogg har vi massor av salladsrecept på sallader att servera till. Klicka dig runt under Recept.