En matkasse veckomeny från Matkomfort
Hur ser en matkasse veckomeny ut hos oss? Har du inte provat än och är nyfiken på hur en veckomeny med Matkomforts matkasse kan se ut? Här är ett exempel på en vecka med Matkomforts Premium och vad du får med i matkassen. Dagarna kastar du om som det passar dig, håll bara utkik på råvarornas bäst-före-datum. På menyn skriver vi vilka såser som lämpar sig för att frysas, om du inte hinner äta upp all mat under veckan.
Matkasse veckomeny – Matkomforts Premium
Måndag
Panerad torsk med curryremoulad, baconstekt brysselkål och potatisstomp
Tisdag
Ljummen kyckling och spenatsallad med bulgur, paprika och dragon- och senapsbuljong samt cocktailtomater
Onsdag
Grillad kotlett från Rocklunda med choronsås, citron och svartpepparmarinerad ekologisk tomat samt klyftpotatis
Torsdag
Nötgryta med kött från Skärgårdskött “Osso Bucostyle” med apelsinfärskost, serveras med purjolök, vitlök och ris
Vill du själv provlaga, klicka på länkarna i menyerna ovan för att komma till respektive recept. Vill du att vi förbereder så att du endast färdigställer? Läs mer om våra olika menyer och beställ! Så ser din del ut så här, för till exempel torsdagens middag.
TORSDAG
Ta fram
Nötgryta, purjolök, vitlök, ris, apelsinfärskost.
Tillagning
- Blanda riset med dubbel mängd vatten och 1 krm salt per portion, koka upp och låt sjuda under lock tills all vätska absorberats, 15-20 minuter.
- Dela purjolöken på längden och skölj noga, skär sedan i 2 cm stora bitar rakt över.
- Sjud upp grytan försiktigt under omrörning, späd eventuellt med lite vatten.
- Fräs purjolöken i lite smör, krydda med salt, svartpeppar och riv över vitlök, tillsätt 1/4 dl vatten per portion och låt sjuda 3-5 minuter under lock.
- Servera riset på en tallrik, grytan vid sidan av och toppa grytan med den vitlökskryddade purjolöken samt den kalla apelsinfärskosten.
…och så här kan det se det ut när maten kommer hem till dig, se bild och innehåll.
Läs mer om våra olika menyer och beställ!