Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/stage-inspot-mk/www/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Undefined index: ta_comment_wait_approval in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/config.php on line 275

Notice: Undefined index: dc in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/config.php on line 322
Moule – festligt, enkelt och ljuvligt gott! : StageInspot
Notice: Undefined index: token in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/jwt.php on line 25

Notice: Undefined index: cart-token in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/functions/jwt.php on line 25

Notice: Undefined index: dc in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/header.php on line 152
Moule Mariniere
2020-10-09 Food Court / Receptbanken

Moule – festligt, enkelt och ljuvligt gott!

Moule Marinière är nog det enklaste och snabbaste sättet att skapa en festmåltid på. Kanske slår jag till på att överraska tjejerna där hemma med det i helgen! Väljer att servera hemgjorda pommes till, för barnens skull.

Moule Marinière

1-2 portioner
    1 kg färska blåmusslor
    4 st vitlöksklyftor (tunt skivade)
    2 st banaschalottenlök (finhackad)
    3 msk olivolja
    2 msk smör
    3 dl torrt vittvin (det går att ersätta en 1 dl av vinet med 1 dl vatten)
    3 dl grädde
    0,5 dl hackad bladpersilja
    2 tsk salt

    Pommes frites eller ett gott ljust bröd

Gör så här

  1. Ta ur musslorna ur kassen och lägg dem i en stor bunke med kallt vatten.
  2. Släng de musslor som har trasigt skal och som inte stänger sig när du knackar på dem.
  3. Låt rinna av i ett durkslag.
  4. Fräs lök och vitlök mjukt i botten på en stor kastrull i olivolja och smör, på högsta temperaturen.
  5. Tillsätt musslorna och blanda, tillsätt 2 tsk salt, vitt vin, grädde och persiljan, blanda runt och sätt på ett lock och låt koka häftigt i 4-5 minuter.
  6. Smaka av med salt och servera musslorna med buljongen som bildats i varsin stor djup tallrik.
  7. Servera med pommes alternativt ett gott ljust bröd som doppas i buljongen.

Sugen på efterrätt? Kika runt i vår blogg efter ett passande recept.

Lycka till!

/Henrik, kock och grundare

Fler inlägg i Receptbanken

[ajax_load_more post_type="post" posts_per_page="6" category="receptbanken" css_classes="row" post__not_in="5268" scroll="false" transition_container="false" button_label="Visa fler inlägg" button_loading_label="Hämtar inlägg"]

Prenumerera på våra goda recept och smarta kökstips!


Notice: Undefined index: campaign-code in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/footer.php on line 37

Notice: Undefined index: category in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/footer.php on line 38

Notice: Undefined index: accept-cookies in /home/stage-inspot-mk/www/wp-content/themes/matkomfort/footer.php on line 39