Potatis- och halloumiråraka i Vego Premium
Den här veckan serveras potatis- och halloumiråraka i Vego Premium. När vi hade den på menyn sist, fick rätten toppbetyg! Kockarna blandar till en härligt somrig gräddfilsbaserad sås och rårakorna får sällskap på tallriken av citronstekt sparris och riven pepparrot. Mums! Har du ingen leverans av Vego Premium men blir sugen på råraka med halloumi?
Potatis- och halloumiråraka
4 portioner1 kg stor potatis
2 halloumi
1 ägg
Gör så här:
- Värm ugnen till ca 80 grader för varmhållning av rårakorna.
- Skala och riv potatisarna på grova sidan av ett rivjärn. Pressa ur lite av vätskan. Riv även halloumin på grova sidan.
- Vispa upp ägget i en rymlig bunke, smaksätt med nymalen svartpeppar och 1/2 tsk salt, per ägg. Blanda i den rivna potatisen och halloumin.
- Stek potatissmeten som rårakor. Klicka ut i en varm stekpanna med rikligt med matfett och platta till med fingrarna eller en stekspade. Se filmen ovan. Var försiktig så du inte bränner dig!
- Redo att vända? Klicka på pilen till höger i bilden.